Expo “Teddy in Gent”

 

Latemse fotografe fotografeert Gentse ‘coronabeertjes’
GENT / SINT-MARTENS-LATEM

 

De Latemse Anneke Coppens trok de voorbije weken de Gentse straten in om er ‘coronabeertjes’ achter vensters te fotograferen. De foto’s zullen een plaatsje krijgen in lege Gentse winkelvitrines en ramen van cafés en restaurants.

Ze heeft er al een vijftigtal op de gevoelige plaat vastgelegd, maar nog altijd trekt ze in het centrum van Gent op pad, op zoek naar beertjes achter een venster. “Wat opvalt is dat het er toch wel veel zijn. De actie wordt heel goed gevolgd”, zegt Anneke Coppens. “Ze hebben meestal ook een leuke plaats gekregen en de een is er al meer dan de andere creatief mee geweest. Ik ben nog niet van plan om ermee te stoppen.”

De foto’s worden afgedrukt op een houten plaat van 50×50 centimeter en de eerste exemplaren zijn binnen. Ook daar zijn al concrete plannen voor. “Ze zullen in het centrum van Gent een plaatsje krijgen in lege winkelvitrines en ramen van cafés en restaurants die door de coronacrisis gesloten zijn”, zegt Anneke.

Café ‘t Center

Vandaag hangt ze de eerste foto op in een raam van het gekende café t Center aan het Koophandelsplein. “En, als het haalbaar is, zou ik er deze zomer een wandeling rond creëren. In oktober worden alle foto’s dan gebundeld om ergens op een plek in Gent tentoon te stellen. Ik wil ze dan ook verkopen ten voordele van Fonds Kadee kinderziekenhuis Gent. Ik wou de opbrengst aan iets Gents schenken dat actief is in de zorg en Fonds Kadee leek mij ideaal. Ik heb er al contact mee gehad en ze zijn in elk geval al in de wolken”, besluit ze. (mye)