Het idee ontstond ergens in September vorig jaar. Nico had het idee om de dodentocht te stappen voor het goede doel en vroeg mij (Stijn) of ik zin had om de merchandising op mij wou nemen. Nu ikzelf vond dit een fantastisch initiatief en besloot om mee de uitdaging aan te gaan. Al snel hadden ook Piet en Tim besloten om aan te sluiten. Het goede doel waar we voor kozen heeft alles te maken met mijn dochter Saar. Saar is een energiek en goedgeluimd meisje van nu bijna 7. Ze heeft sinds haar 6 maanden een ernstige afwijking aan de bloedvaten van haar hersens. Hierdoor heeft ze epileptische aanvallen en dient ze op regelmatige tijdstippen op controle in het UZ Gent. We zijn momenteel een optie aan het bekijken om een VZW op te richten voor kinderen met neurologische problemen maar het is niet duidelijk dat we deze oprichting voor Augustus 2018 klaar zullen hebben en daarom besloten we om onze sponsortocht te houden voor fondskadee. Dit is een organisatie in het UZ Gent die zich bezig houdt met alle kindjes/ouders die opgenomen worden in het UZ Prinses Elisabeth ziekenhuis. Ze willen graag meer activiteiten en voorzieningen aanbieden aan kinderen, ouders en brussen. Zo kunnen ze proberen om de moeilijke periodes tijdens de (vaak veel terugkerende) opnames te verlichten.

Alle info: https://www.facebook.com/dodentochtnicopiettimstijn/